Kuva: Bjørn Sigurdsøn, Det kongelige hoff / Scanpix.Kuva: Bjørn Sigurdsøn, Det kongelige hoff / Scanpix

Kuningatar Sonja

Viimeisin päivitys: 18.12.2009 // Kuninkaan puoliso, kuningatar Sonja, tulee tavallisesta norjalaisperheestä. Hänen nimensä oli Sonja Haraldsen, ja hänestä tuli kruununprinsessa Sonja, kun hän meni naimisiin kruununprinssi Haraldin kanssa. Kuningatar Sonja hänestä tuli, kun kuningas Olav kuoli.

Kuva: Cathrine Wessel, Det Kongelige Hoff.Kuva: Cathrine Wessel, Det Kongelige Hoff
Kuningaspari tapasi toisensa yhteisten ystävien järjestämissä juhlissa, ja he menivät naimisiin vuonna 1968. Tuohon aikaan ei ollut tavallista, että kruununprinssi meni naimisiin tavallisen naisen kanssa, joka ei kuulunut kuningas- tai aatelissukuun. Siksi kuningasparin piti odottaa monta vuotta, ennen kuin he saivat luvan mennä naimisiin. Kuningasparilla on kaksi lasta, prinsessa Märtha Louise ja kruununprinssi Haakon Magnus.

 

Kuningatar Sonjalla on monia tehtäviä. Hän matkustaa kuninkaan kanssa valtiovierailuilla ulkomailla ja emännöi muiden maiden valtionjohtajien vierailuja Norjaan. Hän emännöi suuria päivällisiä ja muita tapahtumia kuninkaanlinnassa.

 

Kuningatar Sonja on opiskellut taidehistoriaa, hän pitää taiteesta ja käy mielellään taidenäyttelyissä. Hän myös valokuvaa ja maalaa.

 

Kuningatar on pienestä saakka pitänyt hiihtämisestä, ja hän hiihtää ja vaeltaa tuntureilla. Lastenlastensa kanssa kuningatar käy mielellään elokuvissa ja teatterissa.


Bookmark and Share