Projektikumppanit: Terje Samuelsen, Norjan kuljetusalan liiton varapuheenjohtaja ja Jüri Lember, Viron merimiesten liiton puheenjohtaja. 
Kuva: Christophe Vander Eecken.Projektikumppanit: Terje Samuelsen, Norjan kuljetusalan liiton varapuheenjohtaja ja Jüri Lember, Viron merimiesten liiton puheenjohtaja. Kuva: Christophe Vander Eecken

Norway Grantsin työelämärahasto on ollut menestyksekäs

Uudet tariffisopimukset ja parannetut terveys-, ympäristö- ja turvallisuusstandardit ovat esimerkkejä tuloksista, joita on saavutettu Keski-Euroopassa norjalaisen työelämärahaston kautta.

Rahasto "Global Fund for Decent Work and Tripartite Dialogue" toimii Norway Grants -rahoitusmekanismin alla.

Norja on Norway Grantsin kautta antanut reilut 8 miljoonaa euroa rahastoon, jonka tarkoituksena on edistää sosiaalisten yhteistyötahojen vuoropuhelua sekä luoda inklusiiviset työmarkkinat. Rahoitusta on siitä lähtien myönnetty 52 projektiin 13 eri maassa.

Projektit ovat edesauttaneet uusien kohtaamispaikkojen perustamista työnantajille, työntekijöille ja viranomaisille. Tämä vuorostaan on johtanut parempiin tariffisopimuksiin esimerkiksi liettualaisille metsäalan - ja latvialaisille rakennusalan työntekijöille. Romaniassa on parannettu terveys- ja turvallisuuskoulutusta koko opetusalalla.

Suorasti projekteihin on osallistunut noin 13 000 henkilöä ja projektit ovat yhteensä koskettaneet noin 2 miljoonaa ihmistä. 28 projektia on toteutettu norjalaisten yhteistyökumppanien kanssa.

Lisätietoa: Esite tuloksista ja projekteista (englanniksi).
Video päättäjäiskonferenssista (norjaksi).


Lue koko artikkeli (englanniksi) Eurooppaportaalissa.


Bookmark and Share