Kuva: Jussi Paarvala.Kuva: Jussi Paarvala

Yhdeksänkymmentä kertaa kalassa Norjassa

Viimeisin päivitys: 23.9.2010 // Vapaa-ajan kalastaja Stig-Göran Richardsson on tehnyt lukuisia kalastusmatkoja Norjaan ja saanut saaliikseen melkein kaikkia merikalalajeja.

Stig-Göran Richardsson on innokas vapaa-ajan kalastaja. Etenkin eläkepäivinään hän reissaa ympäri maailmaa kalastelemassa – Norjassakin pari kolme kertaa vuodessa. Tämän vuoden lopussa on vielä matkat Indonesiaan ja Espanjaan. Norjan kalapaikat ovat tulleet tutuiksi noiden yhdeksänkymmenen käynnin seurauksena. Hän on ollut Helsingörin turskafestivaaleilla Ruotsissa kolme kertaa ja Norjassa Tronheimin yläpuolella olevissa yli kahdessakymmenessä kalastuskohteessa on tullut kalastettua niin paljon, että lähes kaikki merikalalajit ovat juksaan tarttuneet. Stig-Göran arvelee holkerin olevan kala, jota hän ei ole saanut. Ensimmäinen ruijanpallas tuli Røstin saarella, joka on kuuluisa juuri suurista pallaksista.

Majoituspaikat eri kohteissa ovat olleet hyviä, samoin veneet ja moottorit ovat vuosien kuluessa tulleet laadukkaimmiksi. Kysyttäessä mikä kohde on ollut paras, Stig-Göran vastaa, ettei mikään kohde ole selvästi paras. Kaikissa on puolensa, mutta kalantulossa, maisemissa, veneissä ja majoituksessa on eroja. Mutta jos jotakin kohdetta haluaa nostaa, on se ehkä Andørja, siellä Richardsson on ollut useasti. Toinen mielenkiintoinen kohde on Torsvåg Vannan saarella. Mutta kaikki paikat ovat olleet hyviä ja kiinnostavia. Lisäksi hän uskoo tulevaisuudessa myös kuningasrapupaikkoihin, siihenkin kalastusmuotoon on jo tullut tutustuttua.

Sitg-Göran Richardsson on kalastanut ympäri maailmaa mm. Kap Verdessä, Senegalissa, Gambiassa, Espanjassa, Kuwaitissa, Thaimaassa, Burmassa, Vietnamissa sekä Malesiassa, ja tänä vuonna on vielä vuorossa Indonesia. Suosikkimaa on kuitenkin Norja, ja sen huomaa käyntien lukumäärästä: yhdeksänkymmentä kertaa, eikä puutu kuin kymmenen sadasta, toivottavasti sekin toteutuu.


Lähde: Jussi Paarvala   |   Bookmark and Share