Den Norske Forening i Finland r.f.

Vuonna 1906 perustetun Den Norske Forening i Finland r.f. (DNFF) tehtävänä on koota yhteen norjalaisia, norjansukuisia ja heidän lähiomaisiaan. Tutustu yhdistyksen toimintaan.

Den Norske Forening i Finland r.f. (DNFF) perustettiin 17. toukokuuta 1906.

Yhdistyksen tavoite on yhdistyksen sääntöjen mukaan ”koota yhteen Suomessa asuvia norjalaisia, norjansukuisia ja heidän lähiomaisiaan jotta voitaisiin vahvistaa rakkautta ja yhteyttä Norjaan, ylläpitää norjan kieltä, huolehtia ja auttaa norjansukuisia, sekä kertoa Norjasta ja sen kulttuurista. Yhdistys yrittää myös parhaansa mukaan auttaa Suomeen muuttavia norjalaisia sopeutumaan. Näitä silmällä pitäen Yhdistys järjestää kokouksia, juhlia ja muita tapaamisia.”

Yhdistyksellä on noin 230 jäsentä ja se tarjoaa mm. lapsille tärkeän mahdollisuuden tutustua toisiinsa. Norjalaisten lisäksi jäseniksi voivat liittyä suomalaiset ja muut, jotka ovat esimerkiksi asuneet Norjassa tai haluavat muuten olla yhteydessä norjalaisiin ja norjan kieleen.

DNFF:llä on monta jokavuotista tapahtumaa kuten perinteinen lapsille ja aikuisille tarkoitettu joulukuusijuhla, talvinen hiihtopäivä, suoraan Lofooteilta lennätetyn turskan pöytään tuova turskaillallinen, kansallispäivä 17. toukokuuta (perustuslain päivä), rapujuhla sekä joulupöytä vuosikokouksen yhteydessä.

Lisäksi yhdistyksellä on muun muassa bridgekerho, naisyhdistys, norjan kielen opetusta lapsille (Den norske skolen) ja lastenkerho. DNFFllä on oma jäsenlehti, Nornytt, joka välittää tietoa jäsenille.

Kiinnostuitko? Tutustu yhdistyksen kotisivuihin osoitteessa www.dnff.net. Sivuilta löydät mm. tietoa tapahtumista, kuva-arkiston sekä hakulomakkeen jäseneksi liittymistä varten.


Lähde: Den Norske Forening i Finland r.f.   |   Bookmark and Share